Header Ads

Segalanya TERJAWAB!! Masih Ingat Hazwan, Penyanyi Lagu Cinta Tiga Segi Yang Dihukum Gantung Sampai Mati?

loading...

Setelah aku melakukan beberapa #siasatan kat internet ni,ade spekulasi mengatakan bahawa lagu cinta tiga segi/perangkap cinta ni di cipta arwah Hazwan yang telah dihukum gantung ini salah…

Segalanya TERJAWAB!! Masih Ingat Hazwan, Penyanyi Lagu Cinta Tiga Segi Yang Dihukum Gantung Sampai Mati? Hah Ini Kisah Sebenarnya Yang Amat Mengejutkan
Segalanya TERJAWAB!! Masih Ingat Hazwan, Penyanyi Lagu Cinta Tiga Segi Yang Dihukum Gantung Sampai Mati? Hah Ini Kisah Sebenarnya Yang Amat Mengejutkan
sebab,kalau nak dikatakan,lagu cinta tiga segi ni atau tajuk betul die perangkap cinta ni sebenarnya dah lame dah wujud kat dalam youtube…tak percaye,korang siasat la sendiri…

ARTIKEL MENARIK:
1. “Saya Ada Sejuta Sebab Kenapa Tidak Pergi Melawat Ibu Saya Meninggal Dunia”

2. Inilah 6 Foto, Emma Maembong Berpelukan Dengan Aiman Hakim Ridza Dikecam Teruk

3. Gambar Mesra Berpimpin Tangan Shah Iskandar Dan Uqasha Senrose Jadi Persoalan Ramai

4. Abam Bocey, Ali Puteh Terkejut Dapat Berita Kematian 15 Minit Sebelum Live

5. Mengadu Rumah Tidak Selesa, Datuk Aliff Syukri Dikecam Riak & Tidak Bersyukur Oleh Netizen


loading...

Banyak video yang tajuk dia cinta #tiga segi / perangkap cinta tu diorang post dalam masa setahun yg paling lama…tapi,cuma ade 1 video je yg di post 11 tahun lepas…
okay…meh aku ceritakan secara ringkas tentang lagu ni…maksud saya…yg terasal2 punye lagu ni diciptakan oleh sape okey….

komposer : Ayie
penyanyi : Ayie & Berd
tajuk asal : perangkap cinta

lagu ni dicipta oleh Ayie pada tahun #1998..yep 1998…dan lagu ni di hak ciptakan pada 20th March 1999. Lagu ni dah hampir 5 tahun popular kat Singapore. oleh kerana itu,ramai pendengar di Malaysia x tau sangat pasal lagu ni. Seperti dikatakan boleh penciptanya sendiri iaitu Ayie :

“Bukan tujuan saya nakkan nama disini #tapi memandangkan lagu ni BARU DISEBARKAN DI MALAYSIA selepas hampir 5thn popular di singapore,saya terpaksalah membuat penerangan sekali lagi disini bahawa memang saya AYIE yg mencipta lagu ni. Dan memandangkan saya mempunyai HAKCIPTA YG SAH di COMPASS SINGAPORE,saya boleh dgn suke hati mak bapak saya SUE sesiapa saja yg mengeluarkan lagu ni TANPA IZIN dari saya.”

nada agak marah bukan…ok2…kite teruskan kisah lagu ni…

yang sedang hangat diperkatakan orang sekarang yang lagu ni dinyanyikan oleh Hazwan yg dah dihukum gantung,sebenarnya, Ayie sendiri x kenal pon sape #Hazwan itu sebenar. Dikatakan,Hazwan mintak permintaan terakhir sebelum dihukum gantung utk nyanyikan lagu perangkap cinta ni.

Dia dihukum gantung sebab dah bunuh seorang lelaki yang rampas teman wanitanya.(ex boyfriend teman wanita Hazwan). dan lagi satu kisah video perempuan yg dibelasah beramai2(dikatakan video pembunuhan yang dilakukan Hazwan secara beramai-ramai) tu pon x de kene mengena dengan lagu ni…search video ni kat youtube HONOR KILLING – IRAQI GIRL STONED TO DEATH.

dan lagu perangkap cinta yang versi rock itu yang dikatakan dinyanyikan oleh kumpulan Strategy tu sebenarnya x betul pon…Ayie sendiri mengatakan yg lagu perangkap cinta versi rock tu di buat oleh kawan die menggunakan komputer…(haha…patut la bunyi smooth semacam) korang ni semua kene #tipu bulat-bulat kan…termasuk aku jugak pada mula2nya…

anyway…mari kita sama2 perbetulkan keadaan…kesianla kat pencipta lagu ni(Ayie)..die cipta penat2 lagu ni,sedap pulak tu…nak dikatakan orang lain plk yang nyanyi…banduan pulak tu…i sorry 2 say…tapi,kalau betul ade kisah Hazwan tu,mari kita sama2 sedekahkan #al-fatihah kat beliau…x baik memperkatakan kat orang yang telah tiada…

kepada peminat lagu ni,ini lah kisah sebenar disebalik lagu perangkap cinta ni…kalau korang ade kemusykilan atau ape2 lagi yang masih #membelenggu fikiran anda semua,gi kat youtube.com search Perangkap Cinta – Ayie & Berd (ORIGINAL COMPOSER N SINGER).

Sumber: iburendang

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments

Powered by Blogger.